Mixed Media Altered Brush

Hi! Wow I’m having a hard time getting crafty with these warm days. I can’t recall we ever had a summer like this in the Netherlands (I’ve never had a Dutch tan like this either…lol). But that does mean I’d rather be outside than indoors ;). But I don’t think I can neglect you guys so I decided to make a new project and video, inspired by the Mood Board challenge at the Mixed Media & Art blog. I don’t need a lot to be inspired by the beach so I grabbed myself some nice seashells, white gesso and a paint brush to create this altered piece.

Hoi! Ik vind crea bezig zijn op dit moment best een uitdaging, nu het zulk onwijs mooi weer is in Nederland, ik geloof niet dat ik dit ooit eerder zo heb mee gemaakt (geloof ook niet dat ik ooit zo bruin ben geworden van de Nederlandse zon…lol). Maar ik wil je natuurlijk niet verwaarlozen dus ik heb weer een nieuw project en video voor jullie, geïnspireerd door het mood board van Mixed Media & Art. Ik heb niet veel nodig om geïnspireerd te worden door het strand, dus ik zocht wat leuke schelpen bij elkaar, pakt een pot witte gesso en een kwart en ging aan de slag met dit stuk.


I’ve used my beloved Lindy’s sprays to get this gorgeous blue tones and dry brushed white gesso to make the colors a bit less bright. You can see the whole process in the video below.

ik gebruikte mijn geliefde Lindy’s Sprays om tot deze prachtige blauwe kleuren te komen. Ik maakte het geheel iets lichter en minder fel door wat witte gesso met de dry brush techniek op te zetten. Het hele process hiervan bekijk je in de video hieronder.


You can find a list with all the used materials and products at the bottom of this post. Thank you so much for stopping by and have an awesome day!

Je vindt een lijst met alle gebruikte materialen onderaan deze post. Super leuk dat je even langs kwam en ik wens je een heerlijke dag!
Follow me

5 thoughts on “Mixed Media Altered Brush

  1. Het is weer super gaaf geworden Cindy wat kan je toch leuke dingen met die sprays ook doen he, en die schelpen helemaal leuk,( als echte scheveningse)

Share your thoughts