Organizing my Lindy’s products

Hi everyone! It’s my turn for an inspiring post on the Lindy’s blog  and I decided I’d like to show you how I organize my Lindy’s products. It took me quite some time to get everything organized like this, but I can promise you that it’s really worth it!

Hoi allemaal, vandaag ben ik weer aan de beurt op het Lindy’s blog en het leek me dit keer leuk om te laten zien hoe ik mijn Lindy’s producten organiseer in ons nieuwe huis. Het koste wel even tijd voordat ik helemaal zo had maar ik beloof je dat het het absoluut waard is!

Last month we moved to our new home. In our old house I needed to share the second bedroom with my boyfriend, so he had a part of it to use as office space and I used the other half of the room for my stuff. But my craft stuff is like a really bad mold…after three years it literally took over Nicks part of the room…lol…  So we both we’re really happy to discover the new house would have plenty enough room to each have an own room ;).  I’ve dreamed about my own craft room with all kinds of fun ways to store my supplies for quite some time, so I started organizing right after we moved. When I just discovered Lindy’s I saw this great way to store and display your sprays on a narrow shelf and I decided that would be a goal for me.

Afgelopen maand verhuisden we naar onze nieuwe woning en ik ons oude huis deelden we de tweede slaapkamer, Nicky had een deel als kantoor en ik als hobbykamer. Maar nu zijn mijn hobbyspullen een soort van hardnekkige schimmel die in de drie jaar die we daar woonden langzaam aan de hele kamer overnam…lol…Dus we waren allebei erg blij toen we ontdekten dat het nieuwe huis voldoende slaapkamers had om ieder een eigen kamer in te richten ;). Ik droomde al zo lang van een eigen kamer en heb een grote organisatie drift dus ik zag het al helemaal voor me. Toen ik begon met Lindy’s zag ik ooit een prachtige manier om sprays op te bergen en tegelijk tentoon te stellen, op smalle plankjes aan de muur, dus ik besloot dat mijn ‘craft goal’ werd. 

Sprays

I bought these small shelves at Jysk (don’t know for sure if there are Jysk stores in the US, but I’m pretty sure there’re called ‘picture ledges’ this is the link to the dutch shop) , actually meant for paintings or picture frames and asked my father in law to mount them at a good height so I could easily grab the colors I need. The order is the same order as used in the Lindy’s shop (love that Rainbow <3). I’ve placed the Starburst and Flat Fabio sprays together and placed the Moon Shadow Mists and Glitz Spritz on the bottom shelf.

Ik kocht deze smalle plankjes bij Jysk (link) voor €7,50 per stuk, over budget proof gesproken ;), en vroeg mijn schoonvader ze op te hangen op een goede hoogte zodat ik gemakkelijk bij alle kleuren kan. Ik heb de volgorde aangehouden uit de Lindy’s webshop, die regenboog is echt geweldig! De Flat Fabio en Starburst staan samen bij elkaar op de plankjes, de Moons Shadow Mist en Glitz Spritz staan op de onderste plank, ook weer op kleur natuurlijk. 

I’ve added small round samples on top of the bottles, I’ve used my Silhouette Cameo to cut them out, so I can easily see what exact color spray it is. Again I just love the rainbow ;). I also made these color fans to use when I’m working on a project. I like to determine what colors to use by using this fan.

Ik plakte kleine ronde samples op de doppen zodat ik de exacte kleur kan zien. Ik sneed deze uit met mijn Silhouette, scheelde me een hoop werk ;). Ik maakte ook nog kleuren waaiers, dit omdat ik het prettig vind als ik aan het werk ben om af en toe zo’n waaier erbij te pakken om echt goed te kunnen bepalen welke kleur het mooiste is.

I also made samples on black paper to see how the colors turn out when used on a dark background. This was so much fun to do because some colors really turn out so different then you would expect.

Omdat niet alle kleuren even goed te zien zijn op een zwarte ondergrond en soms compleet anders uitvallen heb ik alle Starburst sprays op zwart papier gesprayed (wat een werk!) en weggegooid welke niet te zien waren, de rest heb ik weer in een waaier vast gemaakt.

Magicals and Shakers

I’ve made same color fans for my collection of Magicals and Magical Shakers. I actually didn’t organize those two the same as my Sprays and Powders. That’s because I like to have my shakers close and don’t see the advantage of displaying them by color. My Magicals are already organized because of the way that they are packed.

Ik maakte dezelfde waaiers van mijn Magical Shakers en Magicals. Ik heb deze verder niet op dezelfde manier op kleur staan, mijn shakers heb ik graag in de buurt en zie de meerwaarde van op kleur staan niet zo en de magicals zijn al mooi georganiseerd in hun verpakking.

Embossing Powders

My embossing powders on the other end are organized the same way as my sprays. I made samples to add to the cap using Versamark ink and circles cut by my Silhouette Cameo again. It really is so inspiring to work on a project, look to the side and seeing this gorgeous rainbow.

Mijn embossing poeders heb ik dan weer wel hetzelfde georganiseerd als mijn sprays. Ik maakte samples voor op de doppen met mijn silhouette en gebruikte versamark en een beetje poeder. Ik vind het echt zo heerlijk om lekker bezig te zijn, naar op zij te kijken en dan die prachtige regenbogen te zien staan.

I’ve used some black gesso on small pieces of paper to create samples on a both white and black backgrounds. Some powders turn out to be really different on a darker background and I like to know that in advance…lol ;).

Ik gebruikte bij de waaier zwarte gesso om op die manier een sample te hebben van de witte en zwarte ondergrond. Sommige poeders vallen heel anders uit op een donkere ondergrond en dat wil ik graag van te voren weten ;).


For me seeing these gorgeous rainbows is instant happiness…every morning I walk into my craftroom just to look at all those lovely colors for a second…I don’t think that’s normal though…haha.

Ik vind het echt fantastisch om al die mooie kleurtjes te zien en iedere ochtend loop ik nog even mijn kamer in om er naar te kijken…ik geloof niet dat dat helemaal normaal is trouwens ;).

So this is how I organized all my beloved Lindy’s products, I really love to see them while working on a project and I feel really inspired just by looking at all those gorgeous colors.

Thank you for stopping by and if you have any questions about this post just leave a comment below 🙂

Nu weet je hoe ik al mijn producten heb opgeborgen en uitgestald. Heerlijk om ze allemaal zo te zien staan als ik lekker aan het rommelen ben in mijn favoriete plekje in huis. Ik ben benieuwd of ik je nog op ideeën heb gebracht met dit bericht?

Super leuk dat je in ieder geval weer even langskwam en als je vragen hebt laat dan vooral even een berichtje achter.


Follow me

Share your thoughts